Nouvelles du réseau De la ferme à la cafétéria Canada octobre 2017, numéro 7

MP Julie Dabrusin, Minister Ginette Petitpas Taylor, CPHO Dr. Theresa Tam,  Kim Herrington from Whole Kids Foundation,  and Joanne Bays from F2CC planting a tree at Norman Johnston Alternate School to celebrate Just Dig In.

DANS CE NUMÉRO :

  • De la ferme à l’école : le Canada, une terre fertile: Annonce de financement important
    • Mois De la ferme à l’école Canada 2017 / De la ferme à l’école : le Canada, une terre fertile!
    • Programme de subventions De la ferme à l’école Canada : les 50 premiers récipiendaires racontent leur histoire
  • Aliments locaux au menu public : Initiatives pancanadiennes
    • Le legs se perpétue : Nourrir l’avenir de nos écoles rapport d’impact 2013-2016 
    • Un sommet national sur l’alimentation mobilise les étudiants
      autour d’un objectif commun : de la bonne 
      alimentation pour tous
    • Une initiative du RAD vise à transformer le discours sur l’alimentation dans les soins de santé
  • Aliments locaux au menu des institutions publiques : Initiatives pancanadiennes
    • (ONT.) Webinaires sur l’alphabétisation des aliments locaux en écoles de l’Ontario!
    • (QC) Plus d’aliments locaux et biologiques dans les institutions du Québec !
    • (T.-N.-L.) Inauguration d’une serre dans une école de St. John’s !
    • (N.-B.) Une coopérative distribuera des aliments locaux dans les écoles

Cliquez ici pour consulter le bulletin complet

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## A new resource developed by Native Farm to School and First Nations Development InstituteThe ***Native Farm to School Guide: Connecting Traditional Foods, Stories, Language, and Community*** focuses on what food sovereignty can look like inside community education and school systems.It identifies best practices, lessons learned, biggest challenges and case studies of successful programs. **Download the guide here 👉 tinyurl.com/3e2pp6rb****#farm2school #nativefarm2school #indigenous #indigenousfoodsovereignty #indigenousfoodways** ... See MoreSee Less
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Who knew building a root cellar could be this simple?You really don't need anything elaborate to successfully store winter vegetables. We built our Root Cellar entirely with materials that were close at hand. Cedar logs form the walls and ceiling. A repurposed pool liner covers the roof. Soil from a landscaping project was used to enclose the whole structure. Twenty bags of leaves provide insulation around the doorway which is a surplus piece of galvanized metal lath purposed to keep out critters. In spring the leaves get turned into the soil to grow more vegetables. ... See MoreSee Less
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